6 عادت غذایی که بدنتان را نابود می نماید
به گزارش بانو هما، عادات غذایی تأثیر قابل توجهی بر بدن دارند. در بعضی موارد، رژیم غذایی تأثیر مثبتی بر سلامت دارد؛ مانند زمانی که فیبر می خورید تا فرایند گوارش را بهبود ببخشید یا زمانی که از ماهی های غنی از امگا 3 به منظور بهره مندی از مزایای قلبی عروقی آن استفاده می کنید. در این میان، متأسفانه بعضی عادات غذایی هم وجود دارند که در صورت تداوم و تکرار، بدون اینکه خودتان متوجه شوید، بدنتان را نابود می نمایند.
طبیعی است که گاهی در رژیم غذایی خود از خوراکی های ناسالم مانند آب نبات، دسرها، غذا های سرخ شده، نوشیدنی های شیرین شده با شکر و سایر تنقلاتی که کالری زیاد و فایده کمی برای بدن دارند، استفاه کنیم؛ اما ضروری است بدانید این نوع غذا ها زمانی که بخش اعظمی از رژیم غذایی را شامل شوند و مصرف آن ها به طور منظم تکرار گردد، دردسرساز خواهند شد و پتانسیل این را دارند که بدن را به تدریج از بین ببرند.
برای داشتن یک رژیم غذایی سالم بهتر است مصرف میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی و چربی های گیاهی را در اولویت قرار دهید.
در ادامه به عادات غذایی که می توانند تأثیر منفی بر بدن شما بگذارند، اشاره می گردد:
1) مصرف زیاد قند
تحقیقات نشان می دهد که قندِ افزودنی به مواد غذایی و نوشیدنی هایی مانند نوشابه و آبمیوه، با افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و بعضی از انواع سرطان مرتبط است.
انجمن قلب آمریکا توصیه می نماید که مردان کمتر از 36 گرم و زنان کمتر از 25 گرم قند در روز مصرف نمایند. سعی کنید قند طبیعی موجود در میوه و لبنیات را جایگزین قند های مصنوعی کنید.
2) پرخوری
اگر تا به حال بعد از صرف وعده غذا دچار سوءهاضمه یا نفخ شده اید، ممکن است به این علت باشد که در غذا خوردن زیاده روی نموده اید. علاوه بر این، پرخوری می تواند باعث افزایش دریافت کالری و در نتیجه چاقی گردد و به بدن آسیب بیشتری برساند.
3) شب خوری
اگر خیلی نزدیک به زمان خواب غذا می خورید، ممکن است به بدن خود آسیب بزنید. خوب است بدانید خوردن وعده شامِ زودهنگام (مثلاً ساعت 7 تا 8 شب) می تواند علائم رفلاکس را کاهش دهد، بنابراین خود را عادت دهید که وعده شام را زودتر میل کنید.
علاوه بر این، اینطور به نظر می رسد که شب خوری با پرخوری رابطه مستقیم دارد. سعی کنید تا دو ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید.
4) دریافت فیبر ناکافی
اگر در رژیم غذایی خود از غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات استفاده نمی کنید، باید بدانید که در واقع بدن خود را از دریافت فیبر کافی محروم نموده اید.
این ماده مغذی فقط در غذا های گیاهی یافت می گردد و دارای فواید بسیاری است. فیبر باکتری های سالم روده را تغذیه نموده و به کاهش وزن و کاهش کلسترول خون یاری می نماید. اگر به میزان کافی غذا نخورید، مسائل گوارشی بیشتری را تجربه خواهید کرد، در مدیریت وزن با چالش هایی روبرو خواهید شد و کلسترول خون بالاتری خواهید داشت.
برای دریافت فیبر کافی، میوه ها و سبزیجات را در هر وعده غذایی و میان وعده مصرف کنید. بعلاوه از مصرف غلات کامل و آجیل غافل نشوید.
5) مصرف بیش از حد چربی حیوانی
چربی های گیاهی، مانند چربی موجود در مغزها، دانه ها و روغن های گیاهی فواید زیادی برای سلامتی دارند، ولی چربی هایی با منابع حیوانی در صورت مصرف بیش از حد می تواند به بدن شما صدمه بزند.
چربی اشباع شده نوعی چربی است که اغلب در غذا های حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیات و تخم مرغ یافت می گردد و ممکن است بر سیستم قلبی عروقی شما تأثیر منفی بگذارد.
6) مصرف غذا و نوشیدنی اسیدی
سلامت دندان بسته به انتخاب غذا و نوشیدنی ممکن است در خطر باشد. خوراکی هایی که بیش از حد اسیدی هستند (مانند نوشابه و قهوه) می توانند به فرسایش دندان منجر شوند. این امر حتی در مورد نوشابه های رژیمی هم صدق می نماید.
حتی میوه های اسیدی و میوه های خشک نیز می توانند منجر به ایجاد یک محیط اسیدی در دهان شوند که به مسائل دهان و دندان ختم می گردد.
برای جلوگیری از بروز این شرایط، از مصرف خوراکی های اسیدی خودداری کنید و در صورت مصرف سعی کنید بلافاصله مسواک بزنید.
منبع: خبرآنلاین
منبع: فرارو