طرز تهیه آبگوشت بامیه؛ غذای لذیذ و مقوی ایلامی
به گزارش بانو هما، با طرز تهیه آبگوشت بامیه، یکی از غذاهای محلی و مقوی ایلام آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، روزی مملو از طعم های خوشمزه برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.
آبگوشت بامیه از جمله غذاهای محلی و اصیل ایلامی است که با بامیه، گوجه فرنگی، گوشت، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه تهیه می گردد. این آبگوشت مانند آبگوشت های دیگر، غذایی آبکی است و همراه با نان تازه، سبزی خوردن و انواع ترشی سرو می گردد. این غذای لذیذ را معمولا در دو بخش به سر میز می آورند؛ به این طریق که آبگوشت را در کاسه می ریزند و گوشت و بامیه را در بشقاب می کشند و کنار آن می گذارند. در ادامه این مقاله با طرز تهیه آبگوشت بامیه آشنا خواهید شد.
با طرز تهیه آبگوشت بامیه آشنا شوید:
- مواد لازم آبگوشت بامیه
- طرز تهیه آبگوشت بامیه
- نکات مهم برای طبخ آبگوشت بامیه
- فواید خورش بامیه
- سفر به ایلام با طعم آبگوشت بامیه
مواد لازم آبگوشت بامیه
برای 6 نفر
- 400 گرم گوشت گوسفند
- 2 عدد پیاز میانه
- 400 گرم بامیه
- 3 عدد گوجه فرنگی
- یک قاشق چای خوری زردچوبه
- نصف قاشق چای خوری ادویه
- 4 تا 5 قاشق غذاخوری روغن
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
طرز تهیه آبگوشت بامیه
1. پیازها را کمی تفت دهید تا نرم شوند.
2. زردچوبه، ادویه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس گوشت را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
3. رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه بیفزایید و هم بزنید. رب را به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید تا خوشرنگ تر گردد.
4. چهار لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. سپس درب قابلمه را ببندید و شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید تا گوشت بپزد.
5. دو تا سه قاشق روغن در ماهیتابه ای جداگانه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس بامیه ها را در آن بریزید و برای 10 تا 15 دقیقه آن ها را تفت دهید تا خامی آن ها گرفته گردد.
6. وقتی گوشت نیم پز شد، باید گوجه فرنگی رنده شده و بامیه را به آن اضافه کنید.
7. اجازه دهید که گوشت کاملا بپزد و بامیه ها نرم شوند.
نکات مهم برای طبخ آبگوشت بامیه
- آبگوشت بامیه غذایی با طعم تند است و شما بسته به ذائقه خود می توانید اندازه تندی آن را تنظیم کنید.
- آبگوشت بامیه، غذایی آبکی است و باید بتوان آن را به صورت آبگوشت معمولی سرو کرد.
- شما در صورت تمایل می توانید از سیب زمینی هم در آبگوشت بامیه بهره ببرید.
- می توانید در صورت تمایل از یک تا دو عدد سیر، فلفل سبز خردشده و لیمو امانی نیز در تهیه آبگوشت بامیه بهره ببرید تا طعم لذیذتری به آن بدهید.
- برای ترش کردن این آبگوشت، می توان از آبغوره، آب لیمو یا چند عدد گوجه سبز ترش استفاده کرد.
- توجه داشته باشید که نباید کلاهک بامیه را از ته جدا کنید؛ زیرا مواد لزج آن خارج شده و وارد آبگوشت می گردد.
- هرچه بامیه کوچک تر باشد، طعم و مزه بهتری دارد؛ پس هنگام خرید، بامیه های کوچک تر را انتخاب کنید.
- از خرید بامیه های بیش از حد رسیده، لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.
- برای تهیه آبگوشت خوشمزه و لذیذ از گوشت تازه گوسفندی بهره ببرید.
فواید خورش بامیه
بامیه، گیاه سبزرنگ مغذی است که در کشورهای آسیای جنوبی، آمریکا و آفریقا به وفور استفاده می گردد. تمامی قسمت های بامیه قابل خوردن هستند و از برگ های آن می توان در تهیه سالاد استفاده کرد. از این گیاه برای تهیه انواع خوراک، خورش و حتی سوشی و تمپورا در ژاپن استفاده می گردد.
بامیه، طبعی سرد و تر دارد. بامیه منبع غنی پتاسیم، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین A، فولیک اسید، منگنز، کبالت و کلسیم است و بعلاوه به عنوان یک منبع سرشار از فیبرهای خوراکی و ماده لزجی به نام موسیلاژ شناخته می گردد. در ادامه با خواص بی شمار این گیاه مقوی آشنا شوید.
- محافظت از استخوان ها و دندان ها، جلوگیری از پوکی استخوان، رماتیسم و آرتروز
- تثبیت گوارش، کاهش عوامل بیماری قلبی عروقی و احتمالا سرطان روده، التیام زخم های گوارشی
- یاری به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی، جلوگیری از یبوست، جلوگیری از سندرم روده تحریک پذیر
- تقویت کننده مغز، کاهش ریسک آلزایمر و دیگر بیماری های عصبی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کنترل چاقی، تنظیم گلوکز خون و وزن بدن، افزایش تحمل در برابر گلوکز، کاهش اندازه کلسترول بد
- افزایش قوای جسمانی بدن، از بین بردن ضعف و بی حالی، مبارزه با افسردگی
- جلوگیری از انسداد رگ های قلب
- محافظت از کبد
- کاهش کلسترول و جذب قند، مناسب برای افراد مبتلا به فشار خون و چربی خون
- درمان عفونت ریه، کاهش گلودرد، درمان آسم
- درمان گرمازدگی در روزهای گرم سال
- تثبیت سلامتی پوست، درمان جوش و آکنه
- کاهش ریسک آب مروارید، بهبود بینایی
- جلوگیری از التهاب و عفونت در دهان
- تنظیم کننده ترشح غدد داخلی
- برطرف کم خونی
- جلوگیری و درمان گرفتگی عضلات، سردرد و تب
عوارض جانبی بامیه
- بامیه می تواند سطح گلوکز را در افراد دیابتی کاهش دهد؛ اما مصرف آن به همراه داروی متفورمین توصیه نمی گردد.
- بامیه حاوی ویتامین K است و انعقاد خون را افزایش می دهد. این گیاه برای افرادی که تحت مصرف داروهای ضد انعقاد خون از جمله وافارین هستند، توصیه نمی گردد.
- استفاده از بامیه به دلیل داشتن پتاسیم بالا برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مناسب نیست.
سفر به ایلام با طعم آبگوشت بامیه
ایلام، یکی از استان های غربی کشور است که با جاذبه های طبیعی کوهستانی فراوان خود، هر سال میزبان هزاران توریست ایرانی و خارجی است. در سفر به ایلام به هیچ وجه نباید تجربه مزه کردن غذاهای محلی لذیذ از جمله گوجه پونه، مکش قالبی، کپه ایلامی، جگروز و آبگوشت بامیه را از دست بدهید.
آبگوشت مقوی بامیه با طعمی وسوسه کننده و رنگ و بویی دلربا، سفره شما را رنگارنگ و زیبا خواهد نمود. پس درنگ نکنید و به آشپزخانه بروید تا این غذای خوشمزه و متفاوت را برای اعضای خانواده خود طبخ کنید.
آیا پیروز به طبخ آبگوشت بامیه از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شده اید؟ اگر این طرز تهیه را دوست داشتید، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران بنویسید. نباید فراموش کنید که از غذای لذیذ و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های آن را با ما به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
طرز تهیه آبگوشت بامیه ایلام چیست؟
طرز تهیه آبگوشت بامیه ایلام به این صورت است که باید پیاز، گوشت، ادویه ها و رب گوجه فرنگی را تفت دهید. بعد به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت نیم پز گردد. سپس بامیه سرخ شده و پوره گوجه فرنگی را در غذا بریزید و صبر کنید تا آبگوشت جا بیفتد.
آبگوشت بامیه با چه مواد اولیه ای تهیه می گردد؟
برای تهیه آبگوشت بامیه به گوشت گوسفندی، بامیه، گوجه فرنگی، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه احتیاج دارید. این غذا حبوبات ندارد و در صورت تمایل می توانید در آن سیب زمینی بریزید.
منبع: کجارو / aparat.com / نمناک / setare.com / روزیاتو / نمناک