طرز تهیه آبگوشت گندم

به گزارش بانو هما، آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای سنتی ایران یا شاید سنتی ترین غذای ایرانی است، طوری که هر غیر ایرانی و گردشگری در سفر به ایران قبل یا بعد از قرمه سبزی حتما با این غذا آشنا می گردد. برای درست کردن آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی و حبوباتی مثل نخود و لوبیا، همین طور پیاز و سیب زمینی استفاده می گردد. خوردن آبگوشت در دو مرحله انجام می گردد؛ در مرحله اول آب آن با تکه های نان خشک مخلوط می گردد (به این کار ترید یا تلیت گفته می گردد) و بقیه مواد آن با گوشت کوب خوب کوبیده شده (در این حالت به آن گوشت کوبیده می گویند) و همراه نان تازه، پیاز، سبزی خوردن یا ترشی خورده می گردد. این غذای اصیل ایرانی انواع مختلفی دارد مثل آبگوشت بزباش که در آن سبزی به کار می رود و شباهت زیادی به قرمه سبزی آبدار دارد، آبگوشت کشک، آبگوشت بلغور و آبگوشت گندم که این مطلب به طرز تهیه آن اختصاص دارد.

طرز تهیه آبگوشت گندم

مواد لازم برای تهیه آبگوشت گندم

  • گوشت ماهیچه گوسفندی 750 گرم (500 گرم گوشت و 250 گرم استخوان)
  • دنبه (چربی گوسفند) بین 50 تا 100 گرم
  • لوبیا سفید نصف پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • گندم نصف پیمانه
  • لیمو عمانی سه عدد
  • روغن چهار قاشق سوپخوری
  • پیاز دو عدد
  • گوجه فرنگی سه تا چهار عدد
  • سیب زمینی میانه دو عدد
  • رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
  • سیر خام سه حبه
  • زردچوبه یک قاشق مرباخوری
  • فلفل و نمک به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت گندم

مرحله اول

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس نموده، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید تا به اصطلاح نفخ آن گرفته گردد.

مرحله دوم

گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود و لبیا و گندم را داخل قابلمه بریزید و 5 برابر حجم مواد به آن آب اضافه کنید. سپس سیر و پیاز را از وسط دو نیم نموده و داخل قابلمه بیاندازید.

مرحله سوم

در قابلمه را ببندید و شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس کف را با قاشق از روی سطح آب بردارید.

مرحله چهارم

به مواد داخل قابلمه زردچوبه و فلفل اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت و حبوبات با شعله ملایم بپزد. آبگوشت باید آرام آرام پخته گردد.

مرحله پنجم

بعد از 2 تا 3 ساعت که مواد خوب پخت، سیب زمینی ها را نصف نموده و همراه لیموعمانی ها داخل آبگوشت می اندازیم.

مرحله ششم

گوجه فرنگی نصف شده، رب گوجه فرنگی و ادویه جات را اضافه می کنیم و می گذاریم 1 تا 2 ساعت دیگر آرام بپزد.

مرحله هفتم

آبگوشت گندم شما حاضر است. برای تهیه گوشت کوبیده، استخوان و آب را جدا کنید و مواد را خوب بکوبید اما پیشنهاد ما این است که آبگوشت گندم را شبیه سوپ میل کنید تا گندم ها را خوب زیر دندان خود حس کنید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 16 شهریور 1401 بروزرسانی: 16 شهریور 1401 گردآورنده: banoohoma.ir شناسه مطلب: 427

به "طرز تهیه آبگوشت گندم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت گندم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید