طرز تهیه رولت مرغ چرخ نموده رستورانی و مجلسی
به گزارش بانو هما، یکی از غذاهای مجذوب کننده و مجلسی که می توانید در منزل تهیه کنید و از خوردنش لذت ببرید، تهیه انواع رولت است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه رولت مرغ سوخاری را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه رولت مرغ چرخ نموده را به روش رستورانی و مجلسی آنالیز می کنیم تا بتوانید آن را به راحت ترین شکل در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه رولت مرغ چرخ نموده
- مخلوط گوشت سینه و ران مرغ 450 گرم
- سیر 2 حبه
- پیاز بزرگ 1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری
- جعفری تازه خرد شده 3 قاشق غذاخوری
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- هویج پخته شده 2 عداد
- پاپریکا، نمک و فلفل به اندازه لازم
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
مواد لازم برای تهیه سس رولت مرغ
- پیاز 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- آب جوشیده 2 لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
طرز تهیه رولت مرغ چرخ نموده
آماده کردن مخلوط مرغ
در اولین مرحله از طرز تهیه رولت مرغ چرخ نموده، باید مرغ را چرخ کنید. برای این کار مرغ را به همراه 2 حبه سیر در غذاساز بریزید و کاملا چرخ کنید. بعد پیاز رنده شده آب گرفته را به همراه تخم مرغ، آرد سوخاری، زعفران دم نموده غلیظ و ادویه ها را اضافه کنید و غذاساز را روشن کنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.
آماده کردن رولت مرغ
وقتی مخلوط مرغ آماده شد، روی یک تخته که کمی آب رویش پاشیده اید را یک لایه کیسه فریزر قرار دهید و کمی با روغن چرب کنید سپس مخلوط مرغ را رویش بریزید و بعد یک لایه دیگر نایلون قرار دهید و با کف دست مخلوط را به شکل صاف کف نایلون پخش کنید. کمی به این ماده آماده و پخش شده روی نایلون اجازه دهید بعد نایلون رویی را بردارید و ابتدا اندازهی جعفری تازه خرد شده و زرشک را در سطح مخلوط صاف شده بریزید و بعد هویج پخته شده را قرار دهید. در نهایت به یاری نایلون رولت را بپیچید و داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
سرخ کردن رولت مرغ
بعد از یک ساعت رولت را از یخچال خارج کنید سپس داخل یک ماهیتابه مناسب اندازهی روغن بریزید و اجازه دهید داغ گردد. بعد رولت را به یاری نایلون در ماهیتابه قرار دهید تا سرخ گردد. وقتی یک طرف خوب سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگر رولت شما هم سرخ گردد. همین کار را با دو طرف دیگر رولت هم انجام دهید تا کل رولت به اندازه کافی در روغن سرخ شده و طلایی گردد. فقط هنگام جابجا کردن رولت احتیاط کنید که ساختار آن از بین نرود.
آماده کردن سس رولت
اکنون که رولت شما آماده شده است. در یک ماهیتابه مناسب دیگر سس را آماده کنید. برای سس رولت ابتدا اندازهی روغن را در ماهیتابه بریزید بعد پیاز خرد شده را داخلش بریزید تا سرخ گردد سپس رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید در نهایت، نمک، فلفل، آویشن، پاپریکا را هم به همراه زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید. سپس آب لیمو را به همراه اندازهی زعفران دم نموده و البته 2 لیوان آب جوشیده اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
پخت رولت در سس
در آخرین مرحله از طرز تهیه رولت مرغ چرخ نموده، رولت سرخ شده را به ماهیتابه سس اضافه کنید و در ماهیتابه را ببندید تا رولت با حرارت کم به مدت 45 دقیقه در سس پخته و مزه دار گردد.
نکات تکمیلی برای تهیه رولت مرغ
همان طور که دیدید تهیه رولت مرغ چرخ نموده یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه است که با کمی حوصله و رعایت چند نکته ساده می توانید آن را به برترین شکل تهیه کنید. در ادامه به آنالیز نکات مهم و فوت و فن های این غذا می پردازیم:
اندازه چرخ کردن گوشت مرغ
یکی از نکات مهم برای تهیه بهتر رولت مرغ این است که مرغ را به درستی و به اندازه لازم چرخ کنید تا بافت رولت نرم و یک دست باشد. به طور کلی گفته می گردد برای تهیه بهتر رولت مرغ چرخ نموده بهتر است حتما مرغ را دوبار چرخ کنید. اما همچنان دقت کنید که بیش از حد چرخ کردن گوشت مرغ باعث می گردد بافت مرغ سفت شده و رولت شما خشک گردد.
انسجام دادن به مخلوط مرغ چرخ نموده
یکی از کارهای مهمی که باید در فرایند تهیه رولت مرغ چرخ نموده به آن دقت کنید این است که حتما کوشش کنید مخلوط کاملا چسبنده باشد تا شکل منسجمی داشته باشد و در فرایند پخت هم ساختارش حفظ گردد.
کارهای مهمی که برای انسجام بهتر مخلوط مرغ رولت می توانید انجام دهید شامل موارد زیر است:
- اضافه کردن پیاز رنده شده: پیاز رنده شده به همراه آب آن به چسبندگی مخلوط مرغ یاری می نماید و باعث می گردد رولت بهتر شکل بگیرد.
- استفاده از تخم مرغ: اضافه کردن یک عدد تخم مرغ به مخلوط مرغ هم به انسجام آن یاری می نماید.
- اضافه کردن آرد سوخاری: در صورتی که مخلوط مرغ خیلی شل باشد، می توانید کمی آرد سوخاری به آن اضافه کنید.
برترین روش رول کردن
برای رول کردن مخلوط مرغ چرخ نموده بهتر است از سلفون بهره ببرید چون با سلفون مرغ به راحتی بیشتری رول می گردد و شکل خود را حفظ می نماید. دقت کنید که وقتی مرغ چرخ نموده را به صورت یک دست روی سلفون پهن کردید حتما ضخامت آن را یکنواخت کنید بعد مواد میانی مدنظر خود را روی آن بریزید و بعد آن را رول کنید. حواستا باشد که پایان رولت را با سلفون محکم ببندید تا مخلوط خوب شکل بگیرد.
مواد مناسب برای داخل رولت مرغ
داخل رولت مرغ را می توانید با مواد مختلف بسته به سلیقه خود پر کنید. از جمله برترین گزینه ها می توان به استفاده از انواع سبزیجات مثل هویج، نخود فرنگی، قارچ و فلفل دلمه ای اشاره نمود.
البته استفاده از انواع پنیر بخصوص پنیر پیتزا، موزارلا و پنیر گواد هم برای لایه میانی رولت خوب است چون طعم خوبی به رولت شما می دهند.
همان طور که دیدید می توانید از زرشک و حتی گردو هم برای دادن طعم سنتی و ایرانی به رولت مرغ بهره ببرید.
اهمیت استفاده از سس برای پخت رولت
برای پخت و البته آبدار نگه داشتن رولت بهتر آن ها را حتما در سس مناسب بپزید. که از این میان سس گوجه ای که در بالا به شما آموزش دادیم برترین نوع سس برای پخت رولت مرغ است. البته می توانید برحسب سلیقه و ذائقه خود برای این رولت سس های خامه ای یا حتی سس قارچ بهره ببرید.
پخت رولت مرغ در فر
برای تهیه رولت مرغ می توانید از فر یا قابلمه بهره ببرید. هر کدام از این روش ها مزایای خاص خود را دارند. پخت رولت مرغ چرخ نموده در فر یکی از روش های دیگر تهیه این غذا است. برای این کار، ابتدا مخلوط مرغ چرخ نموده را درست مثل توضیحات بالا آماده کنید و آن را رول کنید. بعد از رول کردن، رولت را در کاغذ روغنی پیچیده و در ظرف پیرکس قرار می دهید. برای طعم دار شدن بیشتر، می توانید کمی سس دلخواه مانند سس کچاپ یا سس سفید روی رولت بریزید. سپس ظرف را به مدت حدود یک ساعت با دمای 180 درجه سانتی گراد در فر قرار می دهید تا رولت به خوبی پخته و طلایی گردد. پس از پخت، رولت را برش داده و به همراه سیب زمینی سرخ نموده یا سالاد سرو می کنید.
تزیین رولت
پس از پخت رولت مرغ می توانید آن را با سبزیجات تازه، گوجه گیلاسی یا زیتون تزئین کنید.
منبع: کتاب کاله