طرز تهیه کدو حلوایی در قابلمه و فر

به گزارش بانو هما، کدو حلوایی یک میوه مفید پاییزی است که کاربردهای زیادی در آشپزی دارد. یکی از ساده ترین رسپی ها، طرز تهیه کدوحلوایی ساده است. برای تهیه کدو حلوایی، ابتدا کدوها را بشویید و به تکه های کوچک تر برش بزنید. سپس، آن ها را از قسمت گوشت میوه، در تابه ای مناسب بچینید. در ادامه، آب، نبات، شیره انگور و شکر را هم اضافه کنید و پس از اینکه آب داخل کدوها با حرارت زیاد جوشید، حرارت شعله را کم کنید. نیم ساعت اول درب تابه بسته باشد و در نیم ساعت بعدی درب آن را باز بگذارید تا آب کدو کشیده گردد. در نهایت، مقداری پودر هل و دارچین هم روی کدوها بریزید.

طرز تهیه کدو حلوایی در قابلمه و فر
کدو حلوایی
زمان آماده سازی10 دقیقه
زمان پختحدود 1 ساعت
میزان سختیکم

طرز تهیه کدو حلوایی

کدو حلوایی یک میوه پرکاربرد در غذاها و دسرهای پاییزی و زمستانی است. برای مثال، با پختن سوپ کدو حلوایی یا آش کدو حلوایی در این فصول، می توانید سیستم ایمنی بدن خود را به راحتی تقویت کنید و جلوی ابتلا به بیماری های شایع این فصول مثل سرماخوردگی و آنفولانزا را بگیرید. البته پخت کدو حلوایی به تنهایی هم هواداران زیادی دارد و می تواند یک میان وعده لذت بخش در یک بعد از ظهر سرد پاییزی باشد. بنابراین، اگر دوست دارید بدانید این دسر خوشمزه چطور درست می گردد، با خبرنگاران همراه باشید و در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه کدوحلوایی را ببینید.

مواد لازم برای تهیه کدو حلوایی

مواد اولیه در طرز تهیه کدو حلوایی به صورت جدول زیر است. شما می توانید برای خرید کدو باکیفیت، به وسیله خرید میوه آنلاین از میوه فروشی های خبرنگاران اقدام کنید تا کارتان به مراتب آسان تر گردد.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
کدو حلوایی کوچک1 عدد
نبات2 تکه
شیره انگور1 تا 2 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
پودر هل و دارچینبه میزان لازم

مراحل دستور پخت کدو حلوایی

طرز تهیه کدو حلوایی را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

کدو حلوایی را بشویید و به تکه های کوچک تر به میزان نصف کف دست خرد کنید. حالا تکه های کدو را کف تابه ای بزرگ و جادار بچینید. پوست کدوها باید به سمت کف تابه و گوشت میوه به سمت بالا باشد.

مرحله دوم

حالا داخل تابه آب بریزید. میزان آب باید به میزان ای باشد که در حد یک بند انگشت بالاتر از سطح کدوها قرار گیرد. در ادامه، نبات و شیره انگور را هم اضافه کنید و شکر را به صورت یکنواخت روی کدوها بپاشید.

مرحله سوم

تابه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب آغاز به جوشیدن کند. سپس، حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید تا کدو حلوایی به مدت نیم ساعت بپزد و کاملا نرم گردد.

مرحله چهارم

در ادامه طرز پخت کدو حلوایی ، درب تابه را بردارید و اجازه دهید کدوها به مدت نیم ساعت دیگر روی همان حرارت ملایم بمانند و آب درون تابه هم کشیده گردد. در نهایت باید سسی غلیظ شبیه به سس کاراملی کف تابه باقی بماند.

مرحله پنجم

در 5 دقیقه پایانی کار، میزانی پودر هل و دارچین روی کدوها بپاشید و در نهایت تکه های کدو حلوایی را در ظرف مورد نظر خود بچینید.

طرز تهیه کدو حلوایی در فر

برای پخت کدو حلوایی در فر ، به ترتیب زیر عمل کنید:

  • فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد.
  • کدو حلوایی را بشویید، برش بزنید و هسته های آن را جدا کنید.
  • سینی فر را با فویل بپوشانید و برش های کدو حلوایی را روی آن بچینید. سپس، نصف لیوان آب روی کدوها بریزید و روی تکه های میوه را با فویل بپوشانید.
  • سینی فر را به مدت 30 دقیقه داخل دستگاه قرار دهید. بعد از پخت کدو حلوایی، سینی فر را بیرون بیاورید، فویل را جدا کنید و روی تکه های کدو، میزانی عسل یا شکر بریزید.
  • حالا دوباره سینی فر را نیم ساعت دیگر داخل دستگاه بگذارید و در لحظات پایانی، گریل را روشن کنید تا کدوها خوش رنگ و کاراملی شوند.
  • در نهایت، میزانی دارچین روی کدوها بپاشد و آن ها را سرو کنید.

چند نکته مهم برای پخت کدو حلوایی

در طرز پخت کدو حلوایی، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • معمولا احتمال شیرین بودن کدو حلوایی هایی که رنگ کاملا نارنجی دارند، بیشتر است.
  • همان طور که در آموزش پخت کدو دیدید، احتیاجی به کندن پوست کدوها نیست؛ بالعکس، برای درست کردن ترشی کدو حلوایی باید پوست میوه را از همان ابتدای کار جدا کنید.
  • حتما از تابه یا قابلمه ای بزرگ و جادار بهره ببرید تا همه کدوها به صورت یکنواخت حرارت ببینند و روی هم قرار نگیرند.
  • زمان پخت کدو حلوایی در قابلمه با توجه به میزان تکه های کدو و جنس میوه فرق دارد. اما دقت کنید که این زمان بیش از میزان طولانی نگردد؛ نهایتا ظرف 2 ساعت، انواع کدو حلوایی می پزند و بیش از این میزان، کدوها له خواهند شد.
  • میزان آب را بیشتر نکنید، زیرا کدوها خودشان هم در حین پخت، آب می اندازند و هدف ما این است که در نهایت یک سس نسبتا غلیظ کف قابلمه یا تابه باقی بماند.
  • استفاده از آب باعث می گردد که پوست کدوها نسوزد و بو نگیرد؛ پس آن را حذف نکنید.
  • شما می توانید بنا به ذائقه خود و با توجه به میزان شیرینی انواع کدو حلوایی ، میزان استفاده از چاشنی های شیرین را کم و زیاد کنید.

کدو حلوایی را چگونه بخوریم؟

ساده ترین روش خوردن این میوه آن است که کدو حلوایی را به روش گفته شده در ابتدای این مقاله بپزید و میل کنید. اما اگر خواستار تنوع بیشتری هستید، پیشنهادهای زیادی برای شما وجود دارد. برای مثال به موارد زیر توجه کنید:

  • می توانید طرز تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی را امتحان کنید که یک شیرینی سنتی و معروف گیلانی است.
  • روش دیگر این است که بعد از تهیه کدو حلوایی به شکل آبپز، آن را بکوبید و پوره کنید که در این صورت به طرز تهیه بورانی کدو حلوایی می رسید.
  • پخت مربا و ترشی کدو حلوایی هم متداول است، اما باید فوت و فن های این کار را بدانید تا کدوها له نشوند.
  • حلوای کدو حلوایی هم می تواند یکی دیگر از انتخاب های شما باشد. برای این کار، ابتدا پخت کدو حلوایی آبپز را به صورت کاملا ساده و بدون افزودن شکر و بقیه چاشنی ها پیش ببرید و در ادامه کار، شیره انگور، گلاب و… را اضافه کنید. البته توضیح مراحل و جزئیات بیشتر طرز تهیه این حلوای خوش طعم در مجله خبرنگاران آمده است.

کدو حلوایی؛ یک میوه همه کاره پاییزی

آموزش پخت کدو را با هم دیدیم و حالا می دانید که چقدر می توان با همین میوه خوشمزه و ساده در آشپزی تنوع ایجاد کرد. پس کدوی حلوایی را به رژیم غذایی تان اضافه کنید وتنوع جدیدی به میان وعده و غذاهای خود بدهید. البته یادتان باشد که تخم های کدو را دور نریزید. این تخمه ها، فواید زیادی برای سلامتی دارند و می توانند به تقویت استخوان ها، حافظه، سیستم ایمنی بدن و… یاری نمایند. بنابراین، یا آن ها را به همان صورت آبپز شده همراه کدو تنبل میل کنید یا بدون روغن در تابه ای مناسب تفت دهید تا آماده خوردن شوند.

سوالات متداول

نحوه چیدن تکه های کدو تنبل در قابلمه باید چطور باشد؟

برای این کار، قسمت پوست میوه را به سمت کف قابلمه یا تابه و گوشت میوه را به سمت بالا قرار دهید.

زمان پخت کدو حلوایی در قابلمه چقدر است؟

این موضوع بستگی به میزان تکه های کدو و جنس آن ها دارد. با این حال، انواع کدو حلوایی حداکثر ظرف 2 ساعت در قابلمه کاملا می پزند و نرم می شوند.

کدو حلوایی را چگونه بخوریم؟

برای خوردن این میوه می توانید آن را آبپز یا بخارپز کنید. بعلاوه می توانید آش یا سوپ کدو حلوایی، خورشت کدو حلوایی، شیرینی کاکا، بورانی کدو حلوایی یا دسرهای خوشمزه دیگری مثل حلوا تهیه کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: banoohoma.ir شناسه مطلب: 704

به "طرز تهیه کدو حلوایی در قابلمه و فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کدو حلوایی در قابلمه و فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید