راز تازه نگه داشتن انواع میوه و سبزیجات
به گزارش بانو هما، ای وای، یخچال چه بویی می ده، من که تازه این میوه ها رو خریده بودم، حیف از اون سبزی… شاید جمله های قبلی برای شما هم آشنا باشد. بارها پیش می آید پول بسیاری برای میوه و سبزیجات پرداخت نموده باشیم اما به دلایل مختلف و به سرعت خراب شوند. برای این که از خراب شدن میوه و سبزیجات جلوگیری کنید، باید آن ها را نَشُسته در یخچال قرار دهید. با مطالعه مقاله تازه و سالم نگه داشتن انواع میوه و سبزیجات، می توانید از خراب شدن میوه و سبزیجات و هدر رفتن پولتان جلوگیری کنید.
میوه و سبزیجاتی که نباید با هم نگهداری کرد
بعضی از میوه ها و سبزیجات، مانند موز، زرد آلو، خربزه، گلابی، آلو، انبه و گوجه فرنگی پس از رسیده شدن اتیلن ترشح می نمایند. اما بعضی دیگر از آن ها، مانند سیب، بادمجان، هنداونه، سیب زمینی، کدو تنبل، هویج و کلم بروکلی نسبت به اتیلن حساس هستند. برای تازه نگه داشتن و جلوگیری از خراب شدن این محصولات، باید آن ها را در ظرف های جداگانه نگهداری کرد.
میوه ها و سبزیجات تاریکی پسند
پیاز، سیب زمینی، سیر، قارچ و موز عاشق تاریکی هستند. نور خورشید باعث خرابی و پوسیدگی این سبزیجات می شوند، به همین بهتر است آن ها را در محیط هایی تاریک و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. اگر به محیط تاریک دسترسی ندارید، می توانید پیاز، سیب زمینی و سیر را به صورت جداگانه درون کاغذ قرار دهید. برای این که سیب زمینی های شما جوانه نزند، یک عدد سیب درون سبد سیب زمینی خود قرار دهید. قرار دادن این محصولات در نایلون باعث زودتر خراب شدن آن ها می گردد. برعکس، برای تازه نگه داشتن موز، باید آن را درون نایلون گذاشته و سپس در یخچال قرار دهید. اگر می خواهید برای مدت طولانی تری موز تازه داشته باشید، می توانید آن ها را برش بزنید و در ظرف غذا و سپس در فریزر قرار دهید. اگر قارچ ها را به صورت بسته بندی شده خریده اید، آن ها را به همان صورت درون یخچال قرار دهید. اگر قارچ را به صورت کیلویی خریده اید، برای تازه نگه داشتنشان آن ها را درون کیسه های کاغذی قهوه ای رنگ یا دستمال کاغذی قرار دهید. کیسه ای که تهیه می کنید حتما باید سوراخ داشته باشد تا هوای اطراف قارچ ها عوض گردد.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در خصوص تازه نگه داشتن سیب زمینی و پیاز داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از خواندن مقاله برترین روش نگهداری سیب زمینی و پیاز در خانه غافل نشوید.
سبزیجات آب دوست
هویج، کاهو و انواع سبزیجات برای عمر بیشتر به آب احتیاج دارند. هویج ها را درون نایلون های حباب دار بپیچید و سپس در ظرفی پر از آب قرار دهید و ظرف را در یخچال بگذارید. با این کار عمر هویج های شما بیشتر خواهد شد. سبزی هایی مانند جعفری، گشنیز، شوید، نعناع و ریحان را عمودی درون ظرفی پر از آب و در دمای اتاق قرار دهید. با این کار آب به وسیله ساقه به برگ های گیاه می رسد و گیاه شما تازه تر می ماند. اگر احساس می کنید کاهوی شما پژمرده شده، می توانید ظرفی از آب سرد تهیه کنید، برگ های کاهو را درشت خرد نموده و درون آب یخ قرار دهید. به این ترتیب کاهویی تازه و شاداب خواهید داشت. برای تازه نگه داشتن کاهو در یخچال، آن را در پارچه های حوله ای یا دستمال کاغذی قرار دهید تا رطوبت اضافی برگ های آن جذب گردد. با هربار مرطوب شدن دستمال، آن را عوض کنید.
راز تازه نگه داشتن انواع توت و توت فرنگی
برای تازه نگه داشتن توت فرنگی، آن ها را درون دستمالی کاغذی و خشک قرار داده و در یخچال بگذارید. برای تهیه دسرهای تازه و خوشمزه، می توانید آن ها را در فریزر نگه داری کنید. با این روش توت فرنگی شما 10 الی 12 ماه تازه خواهد ماند. توت فرنگی، تمشک و انواع توت را با مخلوطی از آب و سرکه بشویید. با این کار کپک ها، عفونت و آلودگی های این میوه ها را از بین می برید و به سالم ماندن آن ها برای مدت طولانی تر یاری می کنید.
نگه داری از سیب های برش خورده
احتمالا برای شما هم پیش آمده باشد سیبی را برش زده باشید اما بلافاصله آن را میل ننموده باشید. تغییر رنگ و قهوه ای شدن سیب ممکن است حس بدی به شما منتقل کند. برای تازه نگه داشتن سیب برش خورده یک لیوان آب سرد را با نصف قاشق چای خوری نمک ترکیب کنید. سیب برش خورده را به مدت 5 دقیقه درون ظرف آب قرار دهید. سپس سیب را درون نایلونی قرار داده و در یخچال بگذارید.
راز تازه نگه داشتن مرکبات
برای تازه نگه داشتن مرکبات، میوه هایی که آبدارتر هستند را انتخاب کنید. به محض تماشا اولین علائم خراب شدن، میوه خراب را از سایر میوه ها جدا کنید. پرتقال ها را در کیسه های پارچه ای و در قسمت جا میوه ای یخچال قرار دهید. اگر قصد نگهداری پرتقال یا لیموی نصف شده را دارید، آن ها درون ظرف غذا و سپس درون فریزر قرار دهید. می توانید از این میوه های برش خورده در تهیه انواع نوشیدنی ها بهره ببرید. اگر برای تهیه غذا به چند قطره آب پرتقال یا آب لیمو احتیاج دارید، می توانید انتهای میوه دلخواه خود را به یاری چاقو یا چنگال سوراخ نموده و از آن بهره ببرید. با این روش پرتقال یا لیموی شما نه تنها تلخ نخواهد شد بلکه برای استفاده های بعدی نیز تازه خواهد ماند.
میوه و سبزیجاتی که نباید در یخچال نگهداری کرد
معمولا پس از خرید میوه و سبزیجات، برای ماندگاری بیشتر، آن ها درون یخچال قرار می دهیم. اما بعضی از آن ها گرمادوست هستند و نباید آن ها را در یخچال قرار داد. این میوه ها و سبزیجات عبارتند از:
- ریحان: ریحان، گیاه منطقه ها گرمسیری است. قرار دادن این گیاه درون یخچال باعث سیاه شدن و از بین رفتن برگ های آن خواهد شد. برای تازه تر نگه داشتن ریحان، لیوانی آب تهیه نموده و ساقه گیاه را درون آن قرار دهید.
- خیار: خیارها میوه هایی آب دار هستند. نگه داری این میوه در یخچال باعث نرم و پلاسیده شدن آن می گردد.
- میوه های هسته دار: هلو، شلیل، آلو و از جمله میوه های هسته دار هستند و باید آن ها را در دمای اتاق نگه داری کرد. نگه داری این میوه ها درون یخچال باعث سیاه و بی مزه شدن آن ها می گردد.
- فلفل دلمه ای: فلفل دلمه ای جزو سبزیجات ترد و پرطرفدار است. نگه داشتن فلفل دلمه ای در دمای پایین باعث از بین رفتن تردی و نرم شدن آن می گردد.
- هنداونه: اگر هنداونه خود را بُرش نزده اید، بهتر است آن را در دمای محیط قرار دهید تا سالم تر بماند. اما پس از برش دادن باعث روی قسمت برش خورده را بپوشانید و هنداونه را درون یخچال قرار دهید.
- گوجه فرنگی: گوجه ها به سرما علاقه چندانی ندارند و بهتر است آن ها را در دمای اتاق نگه دارید. هوای سرد یخچال باعث شُل شدن زودهنگام گوجه ها می گردد.
این میوه ها و سبزیجات را با یکدیگر نگهداری نکنید
بسیاری از میوه ها و سبزیجات اتیلن فراوری می نمایند و باعث از بین رفتن سایر مواد غذایی و خوراکی خواهند شد. در جدول زیر فهرستی از میوه هایی که نباید آن ها را در کنار یکدیگر نگه داری کرد نوشته شده است:
سیب و هویج | انگور و انبه | پیاز و سیب زمینی |
موز و آووکادو | هلو و موز | بادمجان و طالبی |
زغال اخته و توت فرنگی | خیار و گوجه فرنگی | شلیل و کلم |
سخن آخر
هر کدام از میوه ها و سبزیجات روش های مختلفی برای نگه داری دارند. بعضی از آن ها مانند گوجه فرنگی برای سالم ماندن به دمای محیط و بعضی مانند قارچ به سرما احتیاج دارند. دمای اتاق باعث پخته تر یا رسیده شدن میوه هایی مانند انبه و هلو خواهد شد. بنابراین توجه به محیط، دما و نور آن بسیار مهم است. میوه هایی مانند موز و سبزیجاتی مانند سیر به محیط های تاریک احتیاج دارند و می توان آن ها را درون کاغذهای تیره رنگ قرار داد. نگه داشتن سبزی هایی مانند نعناع، گشنیز و جعفری در آب به تازه و سالم ماندن آن ها یاری می نماید و دیرتر پژمرده می گردد. اگر میوه هایی که تهیه می کنید رسیده هستند، آن ها را درون نایلون قرار ندهید، این کار باعث فاسد شدن میوه های شما خواهد شد. به عنوان نکته آخر فرامکوش نکنید هر چند وقت یک بار یخچال خود را تمیز و میوه های خراب را جدا کنید.
منبع
rd.com
منبع: دیجیکالا مگ