طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام و پخته
به گزارش بانو هما، شامی کباب، خواهر دوقلوی خوش طعم کتلت است که با یک تفاوت کوچک، دنیایی از طعم نو را برایتان به ارمغان می آورد. حضور لپه در شامی، به آن بافت نرم تری بخشیده و طعمی دلچسب تر از کتلت به آن می بخشد. اگر از طعم لپه لذت می برید، پس حتما طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام و پخته را در ادامه بخوانید و در منزل تهیه کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه شامی بابلی که یک روش اصیل از تهیه این غذاست را مرور نموده بودیم، می توانید آن را هم مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه شامی کباب با سیب زمینی
- لپه 1 پیمانه
- گوشت چرخ نموده 250 گرم
- سیب زمینی میانه 3 عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد سوخاری به میزان لازم
- نمک، فلفل و ادویه مناسب به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی
1. آماده کردن سیب زمینی ها و لپه
در اولین مرحله از طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی ابتدا لپه را که از قبل در آب به مدت حداقل یک ساعت خیسانده اید، آبکش کنید و بپزید. همزمان سیب زمینی خام یا پخته را رنده نموده و آب اضافی آن ها را بگیرید سپس پیاز را رنده نموده و آب آن را هم خوب بگیرید.
2. مخلوط کردن مواد
در این مرحله گوشت چرخ نموده، سیب زمینی های رنده شده، پیاز رنده شده، لپه له شده با گوشت کوب یا له شده در مخلوط کن را به همراه تخم مرغ و ادویه ها در یک ظرف بزرگ بریزیدو خوب با هم مخلوط کنید تا یک مایه یکدست به دست آید. آرد سوخاری را به تدریج به مایه اضافه کنید تا زمانی که مایه به حدی سفت گردد که به دست نچسبد.
3. شکل دادن و سرخ کردن شامی ها
اکنون در یک تابه گود، روغن را داغ کنید. از مایه شامی به میزان نارنگی برداشته و با دست به شکل دلخواه فرم دهید و بعد شامی ها را در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرف آن ها طلایی گردد. این کار را تا اتمام مایه شامی ادامه دهید.
در نهایت شامی های سرخ شده را در ظرف مورد نظر بچینید و با سالاد یا ماست سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه شامی کباب با سیب زمینی
تهیه و پخت شامی کباب در شهرهای مختلف ایران به شکل های متفاوت و با تفاوت های نسبت به هم انجام می گردد مثلا شامی اصیل معمولا با گوشت تکه ای که بعد له می گردد تهیه می گردد اما در کل می توانید طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی را با رعایت نکات و فوت وفن های زیر کامل انجام دهید و از غذای تهیه شده لذت کامل ببرید.
نکاتی برای وانرفتن شامی ها در حین سرخ شدن
یکی از نکات مهم برای تهیه شامی و کتلت این است که مایه آن را طوری درست کنید که خیلی آبکی و شل نباشد که در حین سرخ شدن وابروند. برای این کار یکی از کارهای مهم این است که آب سیب زمینی و پیاز را به خوبی بگیرید. برای گرفتن آب سیب زمینی و پیاز می توانید سیب زمینی ها و پیاز رنده شده را در پارچه نخی پیچیده و چند دقیقه ای فشار دهید تا آب آن ها گرفته شوند.
در ضمن اضافه کردن انواع آرد هم به انسجام بهتر مایه شامی یاری می نماید بنابراین حتما بسته به علاقه خود و البته آن چه در منزل دارید میزانی آرد اضافه کنید. حتی اگر دوست دارید شامی هایتان تردتر شوند، می توانید قبل از سرخ کردن، آن ها را در آرد سوخاری بغلطانید.
رازها و روش های تهیه شامی خوش طعم
برای اینکه شامی ها خوش طعم تر شوند، می توانید از سبزیجات معطر خشک مانند نعناع، شوید یا مرزه بهره ببرید. بنابراین بسته به ذائقه و سلیقه خود سبزیجات مناسب را به مخلوط شامی خود اضافه کنید.
پخت شامی در فر
برای کاهش چربی شامی کباب با سیب زمینی خود می توانید شامی ها را در فر بپزید. این روش که یک روش سالم تر و کم چرب تر نسبت به سرخ کردن است به شما امکان می دهد شامی هایی با بافت نرم تر و طعم دلپذیرتری هم داشته باشید.
برای تهیه شامی کباب در فر، بعد از تهیه مخلوط شامی، ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد از قبل گرم کنید سپس سینی فر را کمی چرب کنید بعد شامی ها را که با دست شکل داده اید با فاصله روی سینی فر بچینید. در نهایت هم سینی فر را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا شامی ها کاملا پخته و طلایی شوند.
نسبت سیب زمینی خام و پخته برای تهیه شامی
نسبت سیب زمینی خام و پخته در این دستور قابل تغییر است. برای شامی هایی با بافت نرم تر می توانید از سیب زمینی پخته بیشتری بهره ببرید و برای شامی هایی با بافت سفت تر، از سیب زمینی خام بیشتری بهره ببرید.
تهیه شامی کباب به روش های مختلف
تهیه و پخت شامی در شهرهای مختلف ایران با توجه به ذائقه غذایی مردم تفاوت هایی هر چند اندک دارد. بنابراین اگر دوست دارید تجربه پخت شامی کباب را به روش های مختلف داشته باشید می توانید طرز تهیه شامی گیلانی و طرز تهیه شامی گوشت را هم امتحان کنید.
البته اگر از علاقه مندان به طعم شامی هستید حتما کتلت و کباب تابه ای هم جزو غذاهای مورد علاقه تان هستند. بنابراین خوب است تهیه انواع کتلت و تهیه کباب تابه ای را هم در برنامه غذایی خود قرار دهید.
منبع: کتاب کاله