طرز تهیه اشکنه تخم مرغ ساده و سریع با رب و سیب زمینی
به گزارش بانو هما، اغلب ما طعم این غذای لذیذ را از خانه های مادربزرگ های خود به یاد داریم، اما متاسفانه امروزه کمتر این غذا را تهیه می کنیم. همه در پی تنوع در برنامه غذایی خودمان هستیم و برای این منظور معمولا به غذا های غیرایرانی فکر می کنیم، اما غذا های اصیل ایرانی که در گوشه و کنار کشور تهیه می شوند، گزینه های مناسب تری هستند. اشکنه تخم مرغ یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین انواع این غذا است.
مواد لازم برای تهیه اشکنه تخم مرغ
سیب زمینی 2 عدد
پیاز 1 عدد
رب 1 ق غذا خوری
تخم مرغ 3 عدد
ادویه زعتر به دلخواه 1 ق مربا خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: تفت دادن سیب زمینی
ابتدا باید سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و بشورید. داخل یک قابلمه باید کمی روغن ریخته و صبر کنید تا داغ گردد و بعد سیب زمینی ها را تفت دهید تا کمی نرم و سرخ گردد. سپس از تابه خارج کنید و پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا سبک گردد.
مرحله دوم: افزودن رب
در ادامه باید کمی پیاز را به همراه زردچوبه تفت دهید و زمانی که یکدست شد باید سیب زمینی را مجدد به قابلمه برگردانید و رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و رب خوشرنگ گردد. گوجه فرنگی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم: تهیه اشکنه تخم مرغ
همه مواد را باهم یک تفت دهید تا یکدست گردد و در پایان باید 2 تا 3 پیمانه آب جوش بریزید بریزید و درب قابلمه را قرار دهید تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید و فلفل سیاه و نمک و ادویه زعتر را اضافه کنید و بگذارید تا یک ربع پخته گردد و بعد از یک ربع باید تخم مرغ ها را اضافه کنید.
می توانید زرده و سفید را جدا کنید و سفیده ها را با چنگال بزنید تا از لختگی خارج گردد و به اشکنه اضافه کنید و زمانی که سفیده خودش را گرفت زرده را اضافه کنید و درب قابلمه قرار دهید تا زرده سالم باقی بماند و پخته گردد و یا می توانید بدون جداسازی زرده و سفیده تخم مرغ را داخل اشکنه بشکنید. نوش جان.
نکات کلیدی در تهیه اشکنه تخم مرغ خوشمزه و ساده با سیب زمینی
اجازه دهید تا اشکنه تخم مرغ خوب جا افتاده گردد.
می توانید از پوره گوجه فرنگی بجای رب بهره ببرید.
برای هر نفر باید یک تخم مرغ در نظر بگیرید.
منبع: گردشبان