طرز تهیه آش جو با کشک ویژه فصل زمستان

به گزارش بانو هما، زمستان، فصل لذت بردن از طعم های گرم و دلچسب است. یکی از این غذاهای خوشمزه و مقوی برای این فصل، آش جو با کشک است. این آش سنتی ایرانی با طعمی بی نظیر و خاص، همیشه در سفره های زمستانی جایگاه ویژه ای دارد. در این مطلب، شما را با طرز تهیه آش جو با کشک آشنا می کنیم تا بتوانید این غذای لذیذ را در منزل خود تهیه نموده و از طعم اصیل آن لذت ببرید.

طرز تهیه آش جو با کشک ویژه فصل زمستان

مواد لازم برای تهیه آش جو با کشک

  • جو پوست کنده 2 پیمانه
  • نخود 1 پیمانه
  • لوبیا چیتی 1 پیمانه
  • پیاز 2-3 عدد
  • سیر 6 حبه
  • سبزی آش 500 گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • کشک 500 گرم
  • زیره سبز به میزان لازم

طرز تهیه آش جو با کشک

1. خیساندن حبوبات آش

اولین مرحله از طرز تهیه آش جو با کشک درست مثل طرز تهیه آش رشته این است که حبوبات را در آب بخیسانید تا نفخ آن ها گرفته گردد. بنابراین نخود و لوبیا چیتی را از شب قبل از تهیه آش در آب خیس کنید. جو را هم حداقل یک ساعت در آب بخیسانید.

2. پخت حبوبات

اکنون که حبوبات خوب خیس خورده اند زمان آن رسیده که تهیه آش جو را با پخت حبوبات آغاز کنید. برای این کار حبوبات خیس خورده را همراه با جو در قابلمه ای مناسب بریزید و به قدری آب اضافه کنید که روی مواد را بگیرد. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا ابتدا به جوش آید بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید حبوبات حداقل یک ساعت ونیم یا 2 ساعت بپزد.

3. تفت دادن پیاز و سیر و آماده کردن سبزی

در این مرحله و همزمان که حبوبات می پزند، سیر و پیاز مورد احتیاج برای آش را خرد نموده و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. بعد سبزی آش را پاک نموده و خرد کنید. اگر دوست دارید برترین روش تهیه پیاز داغ برای آش را یاد بگیرید حتما به مطلب طرز تهیه پیاز داغ برای آش در کتاب کاله مراجعه کنید.

4. اضافه کردن سبزی و باقی مواد

حالا که حبوبات تقریبا پخته، بخشی از سیر و پیاز تفت داده شده را به همراه سبزی آش به قابلمه حبوبات اضافه کنید و هم بزنید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را هم اضافه نموده و هم بزنید و اجازه دهید آش به مدت یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

5. اضافه کردن کشک

در آخرین مرحله زمان آن رسیده که کشک آش جو را اضافه کنید. برای این کار ابتدا کشک را در میزانی آب حل کنید و به تدریج به آش اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کشک گلوله نگردد بعد اجازه دهید آش نیم ساعت دیگر بپزد. در نهایت آش جو آماده را در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تازه تزیین کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی برای تهیه آش جو با کشک

تهیه آش جو با کشک درست مثل تهیه آش رشته است بنابراین دانستن و رعایت نکات و فوت وفن های آن از هر چیزی مهم تر است.

استفاده از جو کامل یا جو پرک برای تهیه آش

برای تهیه آش جو، هم می توانید از جو کامل بهره ببرید که البته برای پخت کامل به زمان بیشتری احتیاج دارید هم از جوی پرک بهره ببرید. طرز تهیه آش جو با جوی پرک را می توانید به عنوان یک روش فوری از تهیه آش جو در کتاب کاله با جزییات کامل مطالعه کنید.

استفاده از گوشت در تهیه آش جو

در بعضی از روش های تهیه آش جو می توانید از گوشت هم به شکل تکه ای هم به شکل قلقلی هم بهره ببرید. این کار باعث می گردد طعم آش شما متفاوت و البته لعابدار گردد. طرز تهیه آش جو با گوشت را هم می توانید در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید.

سبزی مناسب آش جو

انتخاب سبزی برای آش جو، گامی مهم در تهیه این غذای خوشمزه است. ترکیبات مختلف سبزی، طعم و رنگ متفاوتی به آش می دهند. ترکیب سنتی و رایج برای آش جو، تلفیقی از اسفناج، تره، جعفری و گشنیز است که طعمی کلاسیک و رنگ سبز زیبایی به آش می بخشد. هر چند اکثرا این روزها سبزی آش رشته استفاده می نمایند. بنابراین اگر دسترسی به ترکیب مناسب سبزی آش جو برایتان سخت است، می توانید سبزی آش رشته را جایگزین کنید.

بعلاوه می توانید از سبزی هایی مانند شوید، شنبلیله یا کمی ریحان نیز بهره ببرید. با این حال، به خاطر داشته باشید که این سبزی ها طعم غالب تری دارند و بهتر است به میزان کم به کار روند.

ادویه مناسب برای آش جو

انتخاب ادویه مناسب برای تهیه آش جو با کشک، کلید رسیدن به طعم دلپذیر و دلنشین در آش جو است. هر یک از ادویه ها، نقش ویژه ای در ایجاد طعم و عطر خاص این آش دارند. اما ادویه های اصلی این غذا همان ادویه های رایج یعنی زردچوبه، فلفل سیاه و نعنا خشک و البته کمی زیره سبز است.

استفاده از ادویه ها به میزان مناسب بسیار مهم است. زیاده روی در استفاده از هر یک از ادویه ها می تواند باعث تغییر طعم اصلی آش گردد بنابراین، بهتر است از ادویه ها با احتیاط و به میزان لازم بهره ببرید.

روش های مختلف تهیه آش جو در ایران

آش جو، یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که مردمان هر منطقه از ایران آن را به شکل تهیه می نمایند. این تنوع در مواد و روش پخت باعث شده تا هر منطقه از ایران، آش جوی مخصوص به خود را داشته باشد. در ادامه به بعضی از روش های تهیه آش جو در منطقه ها مختلف ایران می پردازیم:

  • آش جو اصفهانی: در اصفهان، آش جو معمولا با ترکیبی از جو و گندم یا بلغور گندم تهیه می گردد. افزودن گندم به آش، به آن طعم و بافتی متفاوت و غنی تر می بخشد.
  • آش جو یزدی: در این روش از تهیه آش جو، سیرابی و عدس هم بخشی از مواد اولیه هستند و البته رب انار جایگزین کشک می گردد.
  • آش جو اراکی: برای تهیه آش جو اراکی هم درست مثل آش جوی یزدی از سیرابی استفاده می گردد البته عدس ندارد.
  • آش جو همدانی: یکی دیگر از روش های متفاوت تهیه آش جو مربوط به همدان است که در آن در کنار تمام مواد این آش از هویج هم استفاده می گردد. طرز تهیه آش جو همدانی با هویج را هم می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.

همان طور که مشاهده می کنید، هر منطقه از ایران، با توجه به ذائقه و فرهنگ غذایی خود، روش خاصی برای تهیه آش جو دارد. این تنوع در روش های پخت، باعث شده تا آش جو، یکی از غذاهای بسیار متنوع و مجذوب کننده ایرانی باشد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 21 آذر 1403 بروزرسانی: 21 آذر 1403 گردآورنده: banoohoma.ir شناسه مطلب: 675

به "طرز تهیه آش جو با کشک ویژه فصل زمستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش جو با کشک ویژه فصل زمستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید