دریاچه سوها اردبیل؛ بهشتی پنهان در دل کوهستان

به گزارش بانو هما، دلتان برای ماجراجویی هیجان انگیز در دل طبیعت زیبای ایران تنگ شده است؟ خب بفرمایید؛ دریاچه سوها اردبیل منتظر شماست!

دریاچه سوها اردبیل؛ بهشتی پنهان در دل کوهستان

اگر تابه حال نام این دریاچه را نشنیده اید. دریاچه سوها یا دریاچه سوا با طبیعت بی نظیر منتظر شماست. این دریاچه یکی از جاهای دیدنی اردبیل است. اگر به عکاسی حیات وحش، کمپینگ و فعالیت های آبی علاقه دارید، این دریاچه مقصد مناسبی برای سفرتان است.

در این مطلب از مجله خبرنگاران به دریاچه سوها سری می زنیم که مانند نگینی فیروزه ای در دل کوهستان های سرسبز اردبیل چشم نوازی می نماید.

دریاچه سوها کجاست؟

دریاچه سوها در شهرستان نمین، حدود 40 کیلومتری شرق اردبیل واقع شده است.

برترین زمان بازدید از دریاچه سوها چه موقعی است؟

برترین زمان بازدید از دریاچه سوها از اواسط بهار تا اوایل پاییز است. زمستان، هوای این منطقه بسیار سرد می گردد.

کدام جاذبه های گردشگری به دریاچه سوها نزدیک است؟

جنگل فندقلو، آبشار لاتون و روستای سوها بعضی از جاذبه های گردشگری نزدیک دریاچه سوهاست.

دریاچه سوها چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟

پیاده روی و کوهنوردی، دوچرخه سواری، کمپینگ، عکاسی و ماهیگیری امکانات تفریحی نزدیک دریاچه سوها و دسترسی به آب شرب، سرویس بهداشتی و کمپینگ در منطقه ها تعیین شده بعضی از امکانات رفاهی نزدیک دریچه سوها هستند.

در بازدید از دریاچه سوها کجا اقامت کنیم؟

اگر به کمپینگ علاقه دارید، می توانید اطراف دریاچه چادر بزنید. بعلاوه می توانید در اقامتگاه های بومگردی روستاهای اطراف یا اقامتگاه های اردبیل و نمین بمانید.

تعیینات دریاچه

دریاچه سوها در نزدیکی روستای خوش آب وهوای سوها در دهستان ویلکیج قرار گرفته و در مجاورت جنگل های فندق لو است. در یک سمت دریاچه می توانید جنگل را ببینید و در سمت دیگر، تپه های سرسبزی که در واقع مسیر رسیدن به آبشار لاتون است.

اگر به دریاچه سوا سفر کردید، حتماً به این آبشار که بلندترین آبشار چهارفصل ایران است هم سر بزنید. آبشار لاتون تا دریاچه سوها 15 کیلومتر فاصله دارد و بسیاری از طبیعت گردان، این مسیر مجذوب نماینده را پیاده طی می نمایند.

می گویند دریاچه سوها اما سوها در واقع بیشتر در دسته آبگیرها قرار می گیرد. این دریاچه در واقع به علت جمع شدن آب پشت سدی کوچک ایجاد شده است.

آب دریاچه منبع اصلی تامین آب روستای سوها است که در 4 کیلومتری دریاچه قرار گرفته است. عرض دریاچه حدود 0.5 کیلومتر و طول آن حدود 1.5 کیلومتر است. عمق دریاچه در وسط آن به 6 متر هم می رسد.

متاسفانه امکان شنا در آب راکد دریاچه وجود ندارد؛ اما همین آب راکد باعث شده تا دریاچه سوآ برای ماهیگیری مناسب باشد. در این دریاچه، غیر از فصل تخم ریزی ماهی ها، اجازه دارید ماهیگیری کنید. پس اگر می خواهید ماهی بگیرید، تجهیزات لازم را با خود ببرید.

دریاچه سوها کجاست؟

دریاچه سوها در ابتدای جنگل های سرسبز و زیبای گیلان و در 40 کیلومتری شهر اردبیل، شهرستان نمین و در نزدیکی روستای سوها واقع شده است.

آدرس: استان اردبیل، 40 کیلومتری شهر اردبیل، شهرستان نمین، 4 کیلومتری شمال شرقی روستای سوها

لوکیشن دریاچه سوها روی گوگل مپ

برترین مسیر دسترسی به دریاچه سوها

این دریاچه در مرز بین اردبیل و گیلان قرار گرفته است و دسترسی به آن از جاده اردبیل امکان پذیر است.

فاصله اردبیل تا دریاچه سوها

فاصله اردبیل تا دریاچه سوها حدود 40 کیلومتر است که با ماشین سواری در جاده آسفالته حدود 25 دقیقه طول می کشد.

فاصله سرعین تا دریاچه سوها

سرعین تا دریاچه سوا 69 کیلومتر فاصله دارد و 41 دقیقه طول می کشد این مسیر را طی کنید.

فاصله تهران تا دریاچه سوها

اگر می خواهید از تهران به دریاچه سوها بروید، مسیری 625 کیلومتری را در پیش دارید که حدود 8 تا 10 ساعت طول می کشد. به آزادراه تهران-کرج و سپس قزوین-رشت بروید. در جاده رشت به اردبیل، پیش بروید و از گردنه حیران عبور کنید تا به شهر اردبیل برسید.

پس از رسیدن به اردبیل، به سمت شهر نمین حرکت کنید. این شهر در حدود 20 کیلومتری اردبیل قرار گرفته است. از نمین تا دریاچه را باید در جاده فرعی پیش بروید. جاده آسفالت شده است. البته در بعضی قسمت ها ممکن است جاده کمی ناهموار و مسیر سنگلاخ باشد.

فاصله نمین تا دریاچه سوها

نمین تا دریاچه سوها 34 کیلومتر فاصله دارد و حدود 20 دقیقه طول می کشد تا این مسیر را پشت سر بگذارید.

فاصله گردنه حیران تا دریاچه سوها

فاصله گردنه حیران تا دریاچه سوها 44 کیلومتر است که با ماشین 26 دقیقه طول می کشد. این مسیر بسیار زیباست.

برترین زمان بازدید از دریاچه سوها

برترین زمان سفر به سوها، شش ماه اول سال و برترین فصل، تابستان است. در بهار، دشت های اطراف دریاچه پر می شوند از گل های زرد و سفید بابونه و مه همه جا را می پوشاند و فضایی رویایی می سازد.

تابستان هم می توانید از گرمای هوا به خنکی هوای دریاچه سوا پناه ببرید. از خوردن آش دوغ هم غافل نشوید که از غذاهای سنتی این منطقه است.

اوایل پاییز هم می توان به سوها سفر کرد، اما کم کم هوا سرد و مسیر صعب العبور می گردد. سفر در زمستان به این منطقه خالی از لطف نیست و می توانید منظره ها زمستانی زیبایی را ببینید، اما اگر تجهیزات مناسب ندارید یا تا به حال در این فصل به منطقه ها کوهستانی سردسیر سفر ننموده اید، بهتر است سفرتان را به فصل های گرم تر موکول کنید.

علت نام گذاری دریاچه سوها

سو در زبان ترکی به معنی آب است و سوها به معنی آب ها است. خاک این منطقه آن قدر مرطوب است که اگر کمی پایتان را روی خاک فشار دهید، از جای پای شما آب بیرون می زند.

به همین علت روستایی را که در این منطقه است سوها می نامند و دریاچه هم به این نام خوانده می گردد.

جاهای دیدنی اطراف دریاچه سوها

روستای سوها

روستای سوها یکی از روستاهای زیبای استان اردبیل است که در بخش نمین این استان واقع شده است. روستای سوها در دامنه های کوهستانی و میان جنگل های سرسبز و مراتع زیبا، محیطی آرام و با هوای پاک را برای بازدیدنمایندگان فراهم می نماید.

جنگل فندقلو

جنگل فندقلو یکی از جاهای دیدنی اردبیل است که در جنوب شهر نمین واقع شده است. جنگل فندقلوی اردبیل با حدود 16 هزار هکتار وسعت، از جنگل های طبیعی و زیبای ایران محسوب می گردد.

علت نام گذاری آن، وفور درختان فندق در این جنگل است. جنگل فندقلو از شرق خانقاه علیا، واقع در مسیر جاده بین شهری نمین به آستارا آغاز می گردد و در شرق روستای حور پایان می یابد.

فاصله جنگل فندقلو تا دریاچه سوها 30 کیلومتر است.

آبشار لاتون

در مجاورت کوه اسپیناس و در میان جنگلی انبوه، آبشاری مرتفع و دیدنی به نام آبشار لاتون جای گرفته است. این آبشار چهار فصل و زیبا یکی از 30 آبشار بلند دنیا و از بلندترین آبشار های ایران است.

فاصله آبشار لاتون تا دریاچه سوها حدود 50 کیلومتر است

امکانات تفریحی دریاچه

دریاچه سوها منطقه ای زیبا و مجذوب نماینده است که تفریحات متنوعی را برای گردشگران فراهم می نماید. بعضی از این تفریحات شامل این مواردند:

کمپینگ

آرامش و بکر بودن محیط دریاچه سوها آن را به مکانی مناسب برای کمپینگ تبدیل نموده است. در اواسط بهار و تابستان می توانید در طول روز کنار دریاچه اتراق کنید و با تجهیزات مناسب ماهی بگیرید و خودتان را به یک وعده کباب ماهی کنار دریاچه سوا مهمان کنید.

البته یادتان باشد که شب ها خطر حمله حیوانات وحشی نظیر گرگ و گراز وجود دارد.

عکاسی

چشم اندازهای کوهستانی، جنگل های سرسبز و دریاچه آرام که نسیم خنک روی آب آن موج می اندازد، هر مشاهده گری را سر ذوق می آورد چه برسد به عکاسان محیط زیست و طبیعت بکر.

اگر خوش شانس باشید کره اسب های زیبایی را که در این تپه ها در حال چرا هستند می بینید. پس یادتان باشد دوربینی همراه داشته باشید تا لحظات به یادماندنی ثبت کنید.

طبیعت گردی

اطراف دریاچه سوها مسیرهای زیبایی برای پیاده روی در دل طبیعت وجود دارد. اینجا یکی از برترین مسیرهای طبیعت گردی در ایران است.

همان طور که پیش از این گفتیم، آبشار لاتون در نزدیکی دریاچه سوها قرار گرفته است. مسیر سوها تا آبشار لاتون مسیری پرفرازونشیب است که در آن، طبیعت شما را به چالش می کشد. دو مسیر طبیعت گردی وجود دارد که می توانید از راهنماهای آموزش دیده برای آن یاری بگیرید.

قایق سواری

قایق سواری روی آب های آرام دریاچه سوها یاری می نماید تا از منظر دیگری زیبایی های طبیعی این منطقه را ببینید و در آرامش محیط زیبای اطرافتان غرق شوید.

ماهیگیری

همان طور که گفتیم آب دریاچه سوها راکد است و برای ماهیگیری بسیار مناسب. دریاچه سوا زیستگاه قزل آلای رنگین کمان است و اداره حفاظت محیط زیست استان اردبیل بر این دریاچه نظارت دارد که در فصل تخم ریزی در این منطقه ماهیگیری نگردد.

امکانات رفاهی دریاچه سوها

در اطراف دریاچه امکانات رفاهی ابتدایی (آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی) برای گردشگران فراهم شده است. ممکن است آنتن دهی خطوط تلفن با مشکلاتی روبرو گردد.

بکر بودن این منطقه باعث شده است که امکانات رفاهی چندانی در دسترس نباشد. گاهی می توانید در اطراف دریاچه، بعضی محصولات منطقه را از فروشندگان محلی خریداری کنید. اما اگر به امکانات رفاهی بیشتری احتیاج دارید، باید سر راهتان به روستای سوها بروید.

اقامت در دریاچه سوها

گفتیم چادرزدن در کنار دریاچه در طول روز تفریحی فرح بخش است، اما شب ها اوضاع فرق می نماید چون خطر حمله حیوانات وحشی شما را تهدید می نماید. البته گروه های حرفه ای در این منطقه اتراق می نمایند.

اقامت امن در نزدیک دریاچه سوها، اسکان در نمین و اردبیل یا روستاهای اطراف انتخاب مناسبی است. برای اقامت در هتل یا اجاره سوئیت باید به شهر اردبیل بروید.

می توانید در اقامتگاه های بومگردی نزدیک دریاچه سوها هم بمانید:

  • اقامتگاه بومگردی آرامان در شهرستان نمین، روستای آرپاتپه
  • اقامتگاه بومگردی سن سون در شهرستان نمین، روستای یزن آباد

توصیه هایی برای سفر به یادماندنی در دریاچه سوها

دریاچه سوها از جاهای دیدنی استان اردبیل از مقصدهای بکر و زیباست است که سفر به آن می تواند تجربه ای آرامش بخش باشد. در ادامه چند توصیه ارائه می گردد تا سفری به یادماندنی تر را تجربه کنید:

  • برترین زمان برای سفر به دریاچه فصل بهار و تابستان است. در این فصل ها هوا معتدل و مطبوع است و طبیعت اطراف دریاچه بسیار سرسبز و زیباست.
  • اگر قصد دارید غروب و طلوع آفتاب را در دریاچه دیدن کنید، باید شب را در کنار دریاچه بمانید. وسایل لازم برای کمپینگ را همراه داشته باشید و حواستان به حیوانات وحشی هم باشد.
  • از آنجا که امکانات رفاهی اطراف دریاچه محدود است قبل از رسیدن به آن منطقه مایحتاج لازم را تهیه کنید.
  • در حفظ پاکیزگی طبیعت و مراقبت از محیط زیست کوشا باشید و زباله هایتان را جمع آوری کنید. مراقب حیوانات اهلی هم باشید و برایشان مزاحمت ایجاد نکنید.
  • ماهیگیری در فصل های تخم ریزی ماهی ها ممنوع است.
  • با مردم محلی ارتباط برقرار کنید. آن ها اطلاعات جالبی درباره منطقه، فرهنگ و آداب ورسوم محلی دارند.
منبع: علی بابا
انتشار: 27 مهر 1403 بروزرسانی: 27 مهر 1403 گردآورنده: banoohoma.ir شناسه مطلب: 641

به "دریاچه سوها اردبیل؛ بهشتی پنهان در دل کوهستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دریاچه سوها اردبیل؛ بهشتی پنهان در دل کوهستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید