رشد جمعیت پنگوئن ها در میدان های مین فالکلندز، آمریکا
به گزارش بانو هما، جزایر فالکلندز، مجمع الجزایری در اقیانوس اطلس جنوبی است که در حدود 300 مایلی شرق ساحل پاتاگونیا در آمریکای جنوبی واقع شده است. این جزایر از سال 1833 تا به امروز جزو قلمرو بریتانیا محسوب می گردد اما آرژانتین نیز با ادعای در اختیار داشتن این جزایر تا قبل از سال 1833، فالکلندز را از آن خود می داند. ادعای آرژانتین در سال 1982 شدت گرفت که موجب حمله نیروهای این کشور به این جزایر شده و در نهایت نتیجه اش بروز جنگ فالکلندز شد. طی یک دوره ده هفته ای، حدود 650 خدمه ارتش آرژانتینی، بیش از 250 نفر بریتانیایی و سه نفر اهل فالکلندز کشته شدند. در نهایت، این جزایر به بریتانیا بازگردانده شد. اما برنده اصلی این جدال، پنگوئن ها بودند! در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.
مقاله مرتبط:
- مرور مجموعه تصاویری تماشایی از پنگوئن ها
در قرن هجدهم، صید نهنگ بسیار رایج بود. صنعت روغن نهنگ رو به رشد بود و فالکلندز مکانی ایده آل برای صید نهنگ و استخراج روغنش بود. برای فراوری روغن نهنگ، پیه نهنگ را از بدنش جدا نموده و سپس چربی آن را در خمره های بزرگ می جوشانند. فالکلندز کاملا بدون درخت است. تنها گیاه یافت شده در این منطقه، درخچه های کوتاهی هستند که اصلا برای تهیه سوخت مناسب نیستند. صیادان نهنگ که چوبی برای سوزاندن و تهیه روغن نداشتند، منبع سوخت دیگری که پنگوئن ها باشند، پیدا کردند.
متاسفانه پنگوئن ها اندازه زیادی چربی زیر پوست خود دارند و صیادان نهنگ نیز می دانستند که چربی قابل اشتعال بوده و جایگزین بسیار خوبی برای چوب است. از آنجایی که پنگوئن ها ذاتا موجوداتی سر به زیر هستند و نیز نمی توانند پرواز نمایند، به سادگی می توان آنها را به دام انداخت. به همین علت وقتی که آتش صیادان کم سو می شد، چند پنگوئن را گرفته و به آتش می انداختند. تا انتهای زمانی که تجارت روغن نهنگ رو به خاموشی رفت، میلیون ها پنگوئن در آتش سوختند. 300 سال قبل، پیش از ورود اروپاییان به این منطقه، جزایر فالکلندز دارای بیش از 10 میلیون پنگوئن بود. این مقدار تا 95٪ کاهش یافت. سپس حمله آرژانتین به این مکان رخ داد.
آرژانتینی ها جزایر خود را می خواستند و برای جلوگیری از ادعای مجدد بریتانیایی ها، بیش از 20 هزار مین در سرتاسر سواحل و چراگاه های نزدیک شهر کار گذاشتند. بعد از اینکه جنگ تمام شد، دولت بریتانیا درصدد پاکسازی میدان های مین برآمد اما این کار، بسیار خطرناک و سخت بود. در عوض، تصمیم گرفتند که منطقه ها مین گذاری شده را با فنس حصارکشی نموده و با نصب تابلوهای هشدار دهنده در این نواحی، مردم را از نزدیک شدن به این منطقه ها دور بدارند. از وقتی که انسان ها پا به این مکان نمی گذارند، اینجا تبدیل به محلی امن برای پنگوئن ها شده است. این موجودات به قدری سبک هستند که به راحتی بدون فعال کردن مین ها در میدان های مین راه می روند، بازی می نمایند، آشیانه می سازند و دنبال جفت می گردند. طی 30 سال گذشته، تعداد پنگوئن ها افزایش یافته است. امروز، جزایر فالکلند، خانه بیش از یک میلیون پنگوئن است. این مکان ثابت نموده که می تواند برای اکوتوریسم یا طبیعت گردی بسیار مفید واقع گردد که نتیجه اش کوشش دولت برای حفظ و ماندن شرایط مین ها به همین صورت فعلی است.
منبع: کجارو / amusingplanet.com