تمبرهای مشترک ایران و چین بیانگر روابط خوب دو کشور هستند
به گزارش بانو هما، ایرنا/ براساس آخرین اخبار بدست رسیده، تمبرهای مشترک ایران و چین بیانگر روابط خوب دو کشور هستند.
رمضانعلی سبحانی فر در آیین نخستین نمایشگاه مشترک تمبر ایران و چین در موزه ملی ارتباطات گفت: تمبر علاوه بر اینکه سفیر فرهنگی است، اما با توجه به تصاویری که روی این کاغذهای کوچک نقش می بندد، نشان دهنده مسائل و مفاهیم مشترک مالی، اجتماعی و سیاسی میان کشورها و ملت ها است.
معاون وزیر ارتباطات اضافه نمود: روابط میان ایران و چین، دیرینه، همه جانبه، مستمر و در طول تاریخ تأثیرگذار بوده و همیشه شاه بیت این روابط، مبادلات فرهنگی و هنری بوده است. نمایشگاه تمبر ایران و چین انتقال دهنده تاریخ روابط دو کشور از گذشته تا به امروز است و زمینه ها و ظرفیت های مختلف همکاری و تعامل فرهنگی و اجتماعی میان دو ملت را در طول تاریخ به تصویر می کشد و به نسل تازه منتقل می نماید.
سبحانی فر اضافه نمود: تمبرهای مشترک ایران و چین مربوط به یکصدسال گذشته تا به امروز است و بیانگر روابط بسیار خوب میان دو کشور در یک قرن اخیر است. در ماه گذشته تمبر مشترک دوستی ایران و چین رونمایی شد و در همان وقتی جلسه سفیر چین در تهران (چانگ هوآ) موزه ارتباطات و گنجینه های تمبر این موزه را بازدید کرد، برگزاری نمایشگاه تمبرهای مشترک دو کشور را پیشنهاد کردند و مورد استقبال نهاده شد.
معاون وزیر ارتباطات گفت: دو کشور ایران و چین از گذشته تاریخ و تمدن و کهن و روابط بین اللملی داشتتند؛ روابط مالی تجاری و اجتماعی دو کشور در تاریخ از زمان جاده ابریشم برقرار بوده است.
سبحانی فر تاکید نمود: باید سابقه فرهنگی و روابط تاریخی و گذشته دو کشور را به نسل تازه منتقل کنیم تا بتوانیم در این ریل گذاری تازه تصمیمات خوبی گرفته گردد و روابط مشترک موجود عمیق تر گردد تا بتوانیم علاوه بر روابط فرهنگی از ظرفیت های موجود در بخش های مالی و سیاسی و اجتماعی بیشتر بهره برداری کنیم.
وی اضافه نمود: اسناد و سوابق تاریخی روابط نشان می دهد ایران و چین هیچ زمانی در مقابل هم قرار نگرفته اند و امیدوارم با این رویدادهای فرهنگی بتوانیم در جهت توسعه روابط دو کشور کوشاتر باشیم و از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پست ایران گفت: هیچ دو ملت و فرهنگ و تمدن بزرگی را نمیتوان یافت که مانند ایران و چین پیوستگی عمیق و دیرینه فرهنگی داشته باشند و همیشه در کنار هم به سوی افق های روشن همکاری و توسعه مناسبات گام بر می دارند، این نمایشگاه خود میراث ارزشمندی برای انتقال به نسل آینده است.
تمبر مشترک سفیر فرهنگی و پل دوستی ملت ها هستند
چانگ هوآ، سفیر چین در تهران هم در آیین گشایش نخستین نمایشگاه تمبر مشترک ایران و چین در موزه ملی ارتباطات گفت: ماه گذشته در این موزه مراسم رونمایی از تمبر یادبود پنجاهمین سالگرد روابط سیاسی چین و ایران برگزار گردید و حال شاهد گشایش نخستین نمایشگاه تمبر مشترک دو کشور هستیم؛ مطمئنم همه دوستداران تمبر می توانند در این نمایشگاه مشترک با تاریخ دیرینه دو کشور ایران و چین و زیبایی تمبرها آشنا شوند.
سفیر جمهوری خلق چین در تهران با تشکر از موزه ملی ارتباطات برای برگزاری نمایشگاه تمبر مشترک ایران و چین گفت: تمبر کوچک به عنوان نماد تاریخ، بیانگر توسعه یک کشور یا منطقه در زمینه های سیاسی، مالی، فرهنگی و اجتماعی است. در تمبرهای مشترک به عنوان سفیران فرهنگی در قالب کاغذی کوچک مفاهیم فرهنگی مختلف و ثروت های معنوی ملت ها غنی شده است.
چانگ هوآ گفت: تمبر کوچک مانند پل دوستی است، ایرانیان یک ضرب المثل دارند که کوه به کوه نمی رسد، اما دل به دل راه دارد (آدم به آدم می رسد)؛ ما چینی ها هم یک شعر داریم که می گوید: یک گل یا یک پرنده می تواند جهان را تغییر دهد و یک شاخه و یک برگ زندگی است و باید به آن به احترام بگذاریم.
سفیر چین در تهران اعلام کرد: طی 50 سال گذشته ایران و چین دو بار تمبر مشترک مسجد شیخ لطف الله اصفهان و برج ساعت شی آن چین و همچین پل خواجو اصفهان و پل گوانجی را منتشر نموده اند. تمبرهای مشترک بیانگر روابط محبت آمیز ایران و چین در در نیم قرن گذاشته و با وجود تغییرات منطقه ای و بین المللی اراده کشور چین برای توسعه روابط دوستی با ایران هیچگاه تغییر ننموده است.
نمایشگاه تمبر مشترک ایران و چین در حافظه تاریخی مردم دو کشور ثبت خواهد شد
حسن عمیدی، مدیرکل دفتر مدیرعامل شرکت ملی پست و رئیس موزه ملی ارتباطات گفت: افتتاح نمایشگاه تمبر ایران و چین به عنوان اولین نمایشگاه تمبرهای موضوعی مشترک در کشور فصلی نوین در توسعه روابط فرهنگی و استمرار رویدادهای فرهنگی دو کشور و تحکیم روابط است.
رئیس موزه ملی ارتباطات اعلام کرد: تمبر به عنوان سفیر فرهنگی که در کنار اهمیت های هنری و زیباشناختی به عنوان یک رسانه ارتباطی با قابلیت پیغام رسانی و فراگیرش، نقشهای گوناگونی در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، تاریخی، مالی و اجتماعی سیاسی کشورها ایفا می نماید.
عمیدی توضیح داد: برگزاری این نمایشگاه رویدادی اثرگذار است که موجب تعمیق پیوند فرهنگی دو کشور شد و قطعا در تاریخ، فرهنگ و هنر دو کشور ماندگار و در حافظه تاریخی مردم دو کشور ثبت خواهد شد.
منبع: همگردی